1-0 Anders Nilsson (Oliver Oliveros) 44 min
2-0 Oliver Oliveros (Gustav Lindquist) 63 min

Varningar
Mathias Herrström 64 min

ÖT Smygehuk vann mot Hammenhög och spelade därmed sin 10:e raka match utan att förlora. Men det fina spelet mot Sjöbo var som bortblåst under den första halvleken. Redan i matchens första minut kastar Hammenhög ett långt inkast som går förbi samtliga och dimper ner på fötterna på en fri Hammenhögsspelare som från nära håll skjuter precis över. Nära en mardrömsstart där. I den 13:e minuten är målvakten Anders Ohlsson vaken och kommer ut och bryter ett friläge. I den 14:e minuten har så ÖT Smygehuk sitt första avslut då Gustav Lindquist spelar fram Anders Nilsson som skjuter ett bra skott från 20 meter som målvakten har problem med och tappar men han hinner fånga sin egen retur igen. Sen är det helt dött på målchanser under 30 minuter. Jämnt spel på mittplan men båda lagen täpper till bakåt. I den 43:e minuten dribblar Oliver Oliveros sig fram på högerkanten i Hammenhögs straffområde och Oliver skjuter ett skott som målvakten räddar till hörna. Gustav Lindquist slår en fin inåtskruvad hörna som Oliver Oliveros förlänger med en nicktouch in till Anders Nilsson som från nära håll nickar in 1-0 i det öppna målet i den 44:e minuten. Det var Anders 14:e seriemål. Ett psykologiskt viktigt mål så nära pausvilan. I den andra halvleken kommer ÖT Smygehuk ut som ett helt nytt lag och presterar en väldigt fin fotboll. Inbytte Mathias Herrström försöker sig på ett lobbskott i den 52:a minuten som målvakten i sista sekund får fingrarna på och räddar till hörna. I den 63:e minuten slår Gustav Lindquist en fin djupledsboll mot Oliver Oliveros och Hammenhögs målvakt rusar utanför sitt straffområde för att försöka avvärja men Oliver hinner före. En Hammenhögsspelare backar snabbt ner på mållinjen och Oliver är hur kall som helst när han slår in 2-0 tunnel på försvararen. Det var Olivers 11:e seriemål. Samtidigt var det nye Gustav Lindquists 3:e assist på lika många matcher. Nu trodde man på islossning för ÖT spelade nu verkligen bra och skapade många chanser. I den 68:e minuten slår Nicklas Mattsson en fantastisk crossboll till Anders Nilsson som från 16 meters skjuter ett kanonskott som målvakten tappar och bollen tar i stolpen och stannar på fel sida av mållinjen innan en försvarare lyckas rensa undan. I den 69:e minuten väggar Oliver Oliveros och Gustav Lindquist sig fram och Oliver kommer i bra skottläge men avslutet går över. I den 73:e minuten skjuter Kaj Nurmi ett bra skott som precis smiter utanför stolpen. I den 75:e minuten chippar Mathias Herrström fram bollen till Oliver Oliveros på högerkanten och Oliver spelar in bollen direkt i Hammenhögs straffområde där Anders Nilsson stormar fram och testar ett direktskott men avslutet går utanför. Sen slappnar hemmalaget av lite och släpper in gästerna i matchen. Hammenhög lyckas reducera till 2-1 i den 89:e minuten efter flipperspel i ÖT Smygehuks straffområde och först skjuter man och prickar stolpen och returen går rakt ut till en Hammenhögsspelare som från nära håll trycker bollen i nät. Det blev lite nerv på slutet men ÖT Smygehuk lyckas hålla undan och spelade därmed sin 10:e raka match utan förlust. I nästa match väntar Skivarps GoIF på bortaplan på söndagen den 12:e september klockan 14:00.